Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dla mnie nie ma takich powodów. Kupiłem po 4,5zł w 2012. Sprzedałem po 18,5-19zł.bo kupowałem apartament Wróciłem bo mi zostało trochę cashu poprzez PEM (niesprzedana końcówka akcji kupiona po 9zł) i trochę dobrałem.po 18zł bo MCI już było powyżej 19zł.. Na dywidendę się załapałem. Wiem czego się spodziewać po core biznesie i po zawiadowcy!
To co mam będę trzymał do exitu z IAI. Natomiast dziesiątki tych co wzięli papier bo spółka tania i szybko da zarobić bo ma unicorna mogą tracić cierpliwość gdy dyskonto będzie się powiększało. Wielu tu takich się przewinęło od 2012r. bo tu od IPO PEM P/NAV prawie zawsze było okazyjne https://stooq.pl/q/?s=mci_pb&c=10y&t=l&a=lg&b=0 . Nawet teraz jest, a przecież mamy hossę, mamy rekomendacje i naprawdę dobre perspektywy dla e-commere. Można sprawdzić jak są notowane inne fundusze LP w Europie w trakcie hossy. A co będzie w bessie? Spółki oprócz ( Answear ) wycenione metoda porównawczą. Zaś jak rynek wycenia Answear pomimo rekomendacji to też widać i czuć.
Bajki że tu znowu będzie kilka razy NAV to dla małych dzieci można na dobranoc opowiadać. Spółek coraz mniej, kasy coraz więcej. Już raz byłem świadkiem g-curve przy nowych inwestycjach a i próby przejęcie PNI tez doświadczyłem choć jeszcze nie miałem wtedy akcji.