Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Sądzę, że trudno nawet przewidywać, co będzie. Natomiast ja osobiście, to jeszcze poczekam do zakończenia tego uproszczonego postępowania restrukturyzacyjnego. Jeśli dobrze znalazłem informację, to może ono trwać maks. 4 miesiące. Sądzę jednak, że szybciej dojdą do odpowiednich porozumień. Jeśli w I kw. przyszłego roku nie będę widział jakiś szans na sensowne zachowania się kursu tych akcji, to na 90% sprzedam.
Z raportów kwartalnych i ESPI wynika mi, że spółka jest w dobrej kondycji finansowej. Natomiast nie dziwię się, że skorzystali z tego postępowania restrukturyzacyjnego (skoro jest takie narzędzie to należy korzystać w odpowiedniej sytuacji). Dziwię się, że ustawili im od dzisiaj notowania z FIX'ami. No cóż... szkoda.
Ważniejsza była by wiedza, dlaczego kurs jest tak dołowany. No ale nie dla nas ta wiedza niestety. Tu trzeba by mieć jakąś szklaną kulę z certyfikatem :-) Ja nie mam pojęcia, jak dalej będzie prowadzony kurs akcji tej spółki. Jednak póki co, nadzieję na lepsze jeszcze mam.
pozdrawiam