Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No generalnie żelazny pakiet połączony z robieniem kółek jest optymalną taktyka pod względem komfortu psychicznego, bo wtedy cieszą zarówno spadki jak i wzrosty.
A co do kursu to trochę widać, że spekula przesadziła z tym gnojeniem i niedługo robienie kółek tez może zacząć być trudne. Kurs jest puszczony bo nikt nie sypie pakietami po 10 tys. akcji a i tak nie ma chęci kupowania. Pewnie wszyscy ustawili się poniżej 9 zl, bo po co brać tak drogo?
Za bardzo przyzwyczaili tutaj ludzi do kursu w okolicach 9 zł i bez zdecydowanego przebicia 10 zł raczej nie zachęca nikogo na większe zakupy. Nawet wczorajsze info spowodowało wzrosty na dość nikłym wolumenie. Niewielu obeszło to, ze skonsolidowany zysk za IIIQ jest o około 1/3 wyższy od jednostkowego. Nawet ja to po prostu tylko odnotowałem i jakoś szczególnie się nie napisałem, taką to atmosferę tutaj wprowadzili swoimi zagrywkami:)