~ciekawe

Też się zastanawiam nad wykupieniem sobie tej polisy ale wciąż mam wątpliwości. Teksty o podróżujących niemcach, gwarantowanych świadczenaich, słyszałam od każdego sprzedawcy tego produktu więc chyba mówią to na wszystkich szkoleniach. Jak zrobiono mi kalkulację to przy wpłatach przez 30 lat po 200 zł m-czie, otrzymywałabym po ukończeniu 65 roku życia i wybraniu opcji wypłaty dożywotniej renty, ok 650 zł na m-c., i to miałabym gwarantowane. Więc tak naprawdę, gdzie ja za te 650 zł pojadę? Nawet na tygodniowy pobyt nad polskim morzem nie starczy. Chyba, że pod namiotem;-) Tylko w wieku 65 lat to już chyba nie wypada;-) Więc porównywanie tego do niemieckich emerytur jest trochę nie na miejscu. Co nie zmienia faktu, że nadal zastanawiam się nad jego wykupieniem, bo niestety nikt mi nie zaproponował żadniej alternatywy.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.