Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Moze juz byl link, ale mi umknal. Ale w koncu to wywiad z czlowiekiem, od ktorego sporo zalezy ile pieniedzy jeszcze strace. https://x.isbtech.pl/e-rozrywka/qubicgames-szuka-najlepszych-okien-sprzedazowych/ Kilka zdan komentarza ode mnie. Cytat o untold games: Spółka ma docelowo zadebiutować na GPW, a obecnie rozbudowuje swoje portfolio i podpisuje kolejne umowy na najbliższe lata. Czyli to jednak prawda. Ja tu zostane z utopiona kasa na lata, a untold na gpw pewnie da zarobic niejednemu. Oby jakims cudem choc troche podciagnelo to Qubica. Cytat o RB2: Najważniejsza z nich, czyli Real Boxing 2, musi zgrać się z naszymi akcjami promocyjnymi, stąd decyzja o przesunięciu daty premiery na 26 listopada 2021 roku. Właśnie od tego wydarzenia chcemy zacząć serię naszych działań związanych z okresem przedświątecznym i największą kampanią promocyjną w historii Spółki, w której będą brać udział gry QubicGames oraz 3 innych wydawców obecnych na Nintendo Switch. Oraz cytat ogolnie o Qubicu: Jednostkowo, w roku 2021, QubicGames znacząco zmniejszył zespół oraz obniżył koszty stałe działalności, co pozwoli z jednej strony uzyskać w przyszłości wyższą rentowność z obecnej działalności wydawania gier na Nintendo Switch, jak i umożliwi swoiste nowe otwarciei dużą swobodę w kierunkach rozwoju Spółki w kolejnych latach. Obecnie prowadzimy wiele rozmów i analiz, a Zarząd widzi kilka perspektywicznych kierunków rozwoju Spółki. Zakładamy, że rok 2022 będzie momentem, gdy QubicGames wejdzie w nowe specjalizacje poza konsolą Nintendo Switch, a wybrane kierunki rozwoju oraz partnerzy, z którymi będziemy budować przyszłość QubicGames pozytywnie zaskoczą naszych inwestorów. Ciekawe, czy zostaniemy pozytywnie zaskoczeni, bo od kiedy tu wszedlem jestem zaskakiwany tylko negatywnie. Firma nie bankrutuje, a sie rozwija. Jest globalnym wydawca, ktory ma cene akcji ok. 60-70centow przy smiesznej kapitalizacji. No k... Czas wreszcie odwrocic ten trend, bo juz wiele nizej spasc sie nie da. Cytat o Qubicu: Z pewnością będzie wydawcą, mającym w swojej bibliotece atrakcyjne IP. Spółka dostrzega wartość w IP i chcemy dynamicznie budować wartość poprzez pozyskiwanie kolejnych gier do naszej biblioteki, zarówno poprzez kupno ich na rynku, jak i tworzenie gier na zlecenie Oby cos oglosili rzeczywiscie, bo po RB2 narazie pustka z wiekszych tytulow w zapowiedziach. Poki co z pozytywow to wynik Q42021 zapowiada sie bardzo dobrze. Oby to byl poczatek odwrocenia trendu