~Przemysław

Nie rozumiesz biznesu tu nie liczą się przyvhody tylko wolumen spółka ma marże od tony różnica między skupionym aluminium a wytworzonych z niego stopów np płacą za aluminium 1 a dostają za stop 1.3 później cena aluminium idzie na 2 a oni dostają 2.3 zarobek ten sam chodź przychody dwa razy większe. Ja jednak wolę patrzeć na dane historyczne są okresy srednie roe około 15 gorsze 10-13 i bardzo dobre 20%. Gdyby faktycznie założyć utrzymanie takich wynikow jak teraz to spółka bylaby warta pewnie ok 80-100 zł ale moim zdaniem wyniki opadną. Mi się nie spieszy z kupnem tym bardziej, że się mocno wykosztowałem na ostatnie zakupy. Nie kupię w ciągu tych pieciu lat nic mi się nie stanie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.