~Analityk

Drago. Nie traktuj moich wpisów osobiście, bo nie jest to moją intencją. Rozpocząłem dyskusje na temat sensu zajmowania pozycji na pozbud w tej chwili. Ale jeszcze jej nie skończyłem. Nie emocjonujmy się nawzajem. Próba zarobienia kasy wymaga metodycznej analizy, a nie tylko emocji i wiary w projekty. Ja np.wierze w projekt poz lub xtb, co nie znaczy że kupuję te papiery dla wiary, w dowolnym momencie. Od lepszych ode mnie się po prostu uczę dbania o kapitał (zawsze stop loss i nauka odpowiedniego jego postawienia) oraz inwestowania w momentum. Patrzę na zachowanie kapitału. Bez emocji. Dla POZ mam obrazek, który proponuje poddać pod dyskusję: https://imgur.com/dxC0ZQs Pytanie jest proste. Jeżeli to retest do poziomu 4.20-4.40 to czy uaktywni się tu popyt, który da sygnał do dalszych wzrostów do 5.40, a potem do ATH? Jak się uaktywni to wtedy dopiero, moim zdaniem, będzie czas na położenie kasy. Bo czemu ma służyć budowanie obecnie perspektywy braku sufitu i zachęcania do zakupów, skoro nikt z nas nie wie czy kupującyzzatakują skutecznie? Fasmantogerią też określiłbym pisanie obecnie o poziomach 10-15zł. Jeżeli zostanie osiągnięty pułap ATH wtedy można się nad tym zastanowić. Na razie kurs musi utrzymać kluczowe wsparcie. Ps. A od strony fundamentów i projektów naprawdę wszystko jest jasne. Oprócz kwestii sposobu finansowania dużych inwestycji typu fabryka magazynów energii czy projektów OZE. Czyż nie? Więc nie zajmujmy się powtarzaniem oczywistości. Ja też wiem o tej firmie dużo. I co mam się tym podniecać i opisywać co jeszcze znalazłem w internecie albo jaki mi wychodzi c/wk za dwa lata? Co Wy na to?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.