~drago

Dnia 2021-10-20 o godz. 12:19 ~Analityk napisał(a):
> Dużo wypowiedzi za które dziękuję. W ogóle to pierwszy raz od kilku lat na tym forum jest spoko klimat. No to pociągne wątek zatem...
> > Nie uważacie że dyskusja o tym co każdy przeczytał, co sądzi o artykułach w których prezes zapewnia że są perspektywy i będzie super, gdy mBank wieszczy możliwy scenariusz negatywny bo np. wagony mogą się wykoleić, a znowu trzeci analityk zwraca uwagę na to że nawet Famur wchodzi w OZE, to totalnie jałowe zajęcie.
> > Forumowicze (to my, tzw. ulica) 80% czasu poświęcają na zajmowanie się pisaniem o pierdołach (typu wypowiedź drago o moich rzekomych stratach lub boba budowniczego o mnie jako o rzekomym trollu na dobrej spółce) oraz o wszystkim co i tak każdy może znaleźć w necie. 20% czasu natomiast na zastanawianie się kiedy wejść lub wyjść, analizę różnych scenariuszy, lub co bardziej leniwi czy i kogo posłuchać jeżeli ma zająć lub zmaterializować pozycję. Najczęściej kierując się głównie nadzieją lub chciwością, lub wybiórczo traktowaną analizą wskaźników oraz techniczną (podkreślam słowo WYBIÓRCZO) Z tego właśnie powodu 80% ulicy notuje straty.
> > Ja proponuję aby 80% czasu poświęcać na merytoryczną dyskusje, dlaczego chcemy kupić/sprzedać właśnie teraz.
> > Pytanie zatem na koniec.
> > Jestem bez pozycji na POZ.
> > Dlaczego miałbym kupić znów akcje np. dziś lub jutro?

Czuję się lekko wywołany.
Analityku---to Ty i tylko Ty piszesz o pierdołach, To Twój post był o tym że 70% ludzi na giełdzie notuje straty i nic więcej nie dodałeś, więc odpowiedziałem Ci że współczuje może odrobisz ale oczywiście dziekuje za przestroge tylko już nie napisałeś jak się uchronić od strat:) Niestety dalej jest gorzej--logika u ciebie po prostu nie funkcjonuje..... Piszesz że obserwujesz jak gra ktoś ze Stockwatcha i Bankiera i......pytasz dlaczego miałbyś wejść w Pozbud....ich się zapytaj:):)bo chyba nie chcesz nam napisać że po wpisie np KR itp wejdziesz w spółkę....to by znaczyło że Jesteś nawet głupszy od tych 70% którzy według Ciebie tracą ponieważ nie sądzę żeby każdy z nich kupił akcje bo na forum bankiera pisali że warto....Teraz ja dam Ci radę, nie czytaj za dużo forum a zainteresuj się spółką dokładnie, kto wie jeżeli obracasz się np w biznesowym towarzystwie ktoś ma znajomego it który pracuje, wpsołpracuję z podmiotem który obserwujesz. Czytaj uważnie raporty, szukaj dodatkowych inf ale na koniec dnia i tak tylko Ty podejmiesz decyzje że włożysz swoje pieniądze w akcje i będziesz czekał na rozwój sytuacji. Na Forum Pzobudu naprawdę nikt nie nagania na zakupy, wiele osób ma tutaj jednak większe pakiety i faktycznie wierzy( często mając ku temu przesłanki:) że akcję pójdą mocno w górę. Ze swojej strony na Twoje zapytanie: Kup jak będziesz faktycznie wierzył w projekt.
Pomyślności:)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.