Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
witam. Mam 1 polisę w CU i 2 polisy w PRAMERICA. Jedną "całożyciową" drugą terminową. Nie spotkałem wsród innych firm ubezpieczeniowych ubezpieczenia na wypadek całkowitego inwalidztwa spowodowanego chorobą (takie właśnie mam). Występują tylko powiązane z nieszczęśliwym wypadkiem. Dla mnie to ważne bo nie chcę być "ciężarem finansowym" dla mojej Rodziny w razie choroby. W swoich polisach mam również ochronę z tytułu nieszczęśliwego wypadku, pobytu w szpitalu i co bardzo ważne dla mnie to odszkodkowanie z tyt. poważnych chorób (wg mojej wiedzy mają najszerszy zakres poważnych chorób wśród firm ubezpieczeniowych w Polsce.) Ponadto moja polisa zawiera również zawieszenie w opłacaniu składek w przypadku niezdolności do wykonywania pracy z której mam dochód ( w nie jakiejkolwiek pracy - chorując można przecież ,nie obrażając nikogo , skręcać długopisy). Reasumując potrafię czytać ogólne warunki i nie ulegam emocjom . Zdecydowałem , że polisa w CU sama wygaśnie bo przekształciłem ją w bezskładkową (choć mam ją od 1994 r) a pełną ochronę chcę mieć w PRAMERICE. Ubezpieczenia też się zmieniają a u chodzi o moje zdrowie i życie a przede wszystkim o moje Dzieciaki i Żonę
Pozdrawiam