Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Roczna dynamika wzrostu przychodów na tą chwile to 24% co cieszy ale wbrew pozorom to wcale nie tak dużo jak na obecny boom e-commerce. Popatrzcie choćby na CCC które utrzymuje wzrost przychodów w okolicy 40% czy na spółkę TOYA, a na samym GPW jest tego więcej.
Kilka moich przemyśleń.
1. Spółka się rozwija cały czas to na plus ale jej obecna wycena jest wysoka. C/Z około 15. Mamy wzrost przychodów 24 rdr ale nie znamy kosztów tego wzrostu. Co prawda w boomie zysk nie jest najważniejszy tylko wykorzystanie chwili do maksymalnego zwiększenia przychodów ale i tu nie mamy nie wiadomo czego.
2. Ciekawa branża bo przecież zdrowa żywność i suplementy diety to obszar bardzo przyszłościowy patrząc na trendy.
3. Wejście na zagraniczne rynki to też niesamowity plus dla spółki bo ewidentnie pokazuje kierunek, że spółka chce się rozwijać, a nie zwijać albo po prostu przetrwać.
4. Na koniec krótkie podsumowanie. Kurs spółki moim zdanie odzwierciedla obecna sytuacje i może się skonsolidować na poziomie 4.4 - 5.8 jeszcze jakiś czas. Kluczowa będzie zima, jeżeli dynamika miesięczna nie pójdzie znacząco do przodu to myślę, że konsolidacje może potrwać nawet do wiosny.
Oczywiście są to moje prywatne przemyślenia a nie rekomendacja. Byłem akcjonariuszem spółki w przedziale 3-6 obecnie jestem poza burtą ale śledzę rozwój i rozważam w przyszłości zakupienie akcji w odpowiednim momencie.
Liczę na merytoryczną dyskusję, a nie pociąg odjechał lub kurs spółki zaraz będzie dwucyfrowy.