Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja Cię rozumiem i zgadzam się, że wiele osób widzi tu przełomowość, zapewne fundy też. Ale potwierdzenie "na gębę" to za mało dla takiej instytucji. Nikt tego nie przedstawi nawet na komitet, który podejmuje decyzje w jakie spółki wchodzić, bo z automatu straciłby robotę. Już nawet nie mówiąc o tym, że to ciągle jest kot w worku - o tym już dyskutowaliśmy i nie chcę się powtarzać, ale nawet nie wiesz jakie spółka ma aktywa, zobowiązania, kondycję finansową, dokładny poziom zatrudnienia. Nic. Odlotowy wydajesz się być jednym z rozsądniejszych naganiaczy i dajesz argumenty często dobre "za", ale nie powiesz mi, że wierzysz że jakaś instytucja finansowa na tym etapie zainwestuje w Blu? Prędzej pójdą do Saule i będą chcieli bezpośrednio w nich zainwestować wykładając gruby hajs za konkretne udziału w spółce.