Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To jest zjawisko społeczne wykraczające daleko poza to forum. Bardzo wyraźnie to widać choćby na pewnym znanym portalu analitycznym, gdzie jeden z głównych "analityków" wypisuje błędne analizy Bloobera od paru latu i nawet się tego nie wstydzi i nadal wyszukuje jak by to spółce czymś przywalić. Pewni ludzie nie potrafią przeprowadzić jednej poprawnej analizy tej spółki. Ich po prostu boli d..., że są tacy kiepscy, że im nie wychodzi, a ktoś inny odnosi sukces. Oni nie piszą źle o spółce by kupić tanio dla kogoś akcji. Im gula rośnie bo nie potrafią się cieszyć jak sąsiad zarobił pieniądze, a im znowu nie wyszło. Sąsiadowi ma stodoła spłonąć to wtedy wychylają łeb i krzyczą z zadowoleniem "a nie mówiłem he he he ?!". W tym kraju nie wolno się chwalić, że ci się coś udało albo że się ma pieniądze.
Polski film obyczajowy, Milioner, z 1977 roku jest nadal aktualny (świetna rola Gajosa, swoją drogą). 44 lat później i nadal jest tak samo ! Dramat !
Ja pisałem wielokrotnie, że prędzej zagraniczny podmiot zauważy tę spółkę aniżeli typowy nadwiślański burak-analityk, który sam siebie uważa za obeznanego z polską giełdą i finansami. No i się sprawdziło. Oczywiście, Sugalski to przy nich elita, ale to wyjątek. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.