Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie bedę naganiała ani na kupno, ani na sprzedaż, bo sama nie wiem co miałabym komuś doradzić w kontekście K/S akcji AIG. To co mogę, to zachęcić potencjalnych i już obecnych graczy i inwestorów do zapoznania się z nowym raportem i wynikami za 1. półrocze 21. Moje subiektywne wrażenia: - spółka się rozwija (sprzedaż), - zarząd nie buja w obłokach (optymizm tak, ale nie przesadny), - udało się uporządkować spółkę po fuzji i wejściu na GPW (zadłużenie i wydłużenie okresu zakazu sprzedaży akcji przez głównych posiadaczy), - wydaje się że właścicielom naprawdę zależy na firmie i lubią to co robią, co rokuje, że spółka nie stanie się kolejną gamingową wydmuszką. Nie wiem jak i czy w ogóle raport wpłynie na kurs bieżący, ale bedę trzymała i akcje i kciuki, aby AIG zaczął w przyszłości marsz na połnoc, jak parę lat temu CDP.