Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
SMA100 i dolna linia kanału wzrostowego aż trzeszczą. Napór trwa dziś i od wtorku. Jak pójdzie to wsparcie to pozamiatane. Problem w tym, że niedawny wzrost zatrzymał się dokładnie na poziomie 0,618 zniesienia marcowej wyprzedaży, co wskazuje jaki trend jest dominujący tu w długim terminie. W średnim mamy kanał wzrostowy, ale słabość notowań przy jego dolnym ograniczeniu karze uważać. Problem w tym, że to nie papier na którym wolno ustawiać stopy, a nawet bez nich nie byłoby komu oddać. Z drugiej strony kolejki chętnych aby oddawać po 29 i niżej nie ma, tyle że to trochę za mało by myśleć o kolejnym podejściu pod górne ograniczeniu kanału, o ruchu na 41 nie mówiąc.
Mam świadomość, że tu wszyscy akumulują, mają czas i pieniądze, ale mi właśnie to drugie się dziś skończyło (250 szt dziś moje), a co do pierwszego to jestem sceptyczny, że mam drugie życie w rezerwie. Pozdrawiam.