Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-09-17 o godz. 19:01 ~aleks napisał(a):
> Wywaliłem syfa po odcięciu dywidendy i czuję ulgę po roku męczarni na tym gniocie. Ta spółka przespała hossę. Dwie wzięte dywidendy i ledwie na 0. Dramat.
To kiedy Ty ten Newag kupiłeś, że udało Ci się tak wtopić? We wrześniu 2019 roku był w okolicach 18 zł - czyli wówczas nie - bo byłbyś do przodu. Czyli po przespanej "hossie" od września 2019 do sierpnia 2020? Gdzie w dołkach kowidowych było znów w okolicach 18 zł. Bo nie powiesz mi chyba, że po wzroście z 18 zł kupiłeś w sierpniu 2020 po 27 - bo "panie teraz to już będzie tylko rosło - tyle się kisiło od tych 18 zł".
Jeśli to prawda co napisałeś, że wziąłeś dwie dywidendy (razem 2,50 - minus podatek) i wywaliłeś po odcięciu czyli w okolicach 24 zł - to żeby wyjść na zero to musiałeś kupić po 26-26,50. To nie wiem czym Ty się tu chwalisz - że kupiłeś prawie na górce, przed dywidendą za 2019 rok (sierpień 2020?). No fakt nie było kiedy kupić w okolicy 20 zł, no nie było.
W Twoim przypadku to powinieneś Opatrzności podziękować, że Cię z Twoich niezbyt roztropnych decyzji wyciągnęła chociaż "na zero".