Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem. Nigdy nie miałem żadnych abonamentów ani analiz odpłatnych. Prawdopodobnie to jakieś naciagactwo jest.
Nie mam Ci kogo polecić bo moi koledzy którzy to robią, robią to zdalnie z różnych miejsc, a warszawscy to dzieciaki bawią jak znajdą chwile czasu :).
Zacznij od rynku regulowanego. Potem demo na fx. Byle nie za długo. Próbuj małymi kwotami na małej dźwigni. Analizy tech i fund możesz nauczyć się sam. Jest masa książek i materiałów na youtube. Czytaj czyjes analizy raportów finansowych, zajdz na pocz. branże która Cię interesuje i staraj się poznać ten biznes. Patrz na konkurencję....
Jak już zaczniecz grać obserwuj swoje reakcje. Miej strategię. Zapisuj błędy i ucz się na nich.
Giełda to w dużej mierze psychologia. Kto kogo przestraszy, wykiwa i odbierze mu akcje po taniości. Trzeba rozumieć emocje tłumu. ( o tym też są książki).
Masa roboty i wbrew pozorom bardzo trudny kawek chleba. Zeby utrzymać powtarzalnosc na wysokim poziomie przez lata, trzeba dużo poświęcić. Pozdr.