Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-09-07 o godz. 14:48 ~Free napisał(a):
> No ciężko stwierdzić jak to wygląda na chwilę obecną, przez ten nieszczęsny fund. Czy to on wychodził i w ten sposób zasypał cały popyt, czy może jednak jakiś grubas mu pomógł?
>
> Taki urok, że tylko ten kto steruje zna prawdę.
> Ale jednak byłoby to mega dziwne, gdyby osoba z 1 mln sterowała kursem skoro obrót jest kilka milionów dziennie.
to nie jest dziwne to normalne....ja sam potrafilem wyznaczac trendy na wielu spolkach nie majac 10% obrotow dziennych kwestia odpowiednich transakcji w odpowiednim momencie ;)....takze jak tu masz jakiegos bubka z 1 milionem ktory kreci nie mowie ze tak jest ale moze byc to on jak najbardziej moze nadawac ton kursowi notowan .....bo ok...zauzmy ze masz na waznej sesji obroty 3 miliony PLN ale istotny moment notowan jest zazwyczaj raz albo 2 podczas sesji i wystarczy ze on te istotne momenty rozegra po swojemu uzyje do tego powiedzmy 300-400 tysiecy i w ten sposob kontroluje kurs....i reszta juz handluje tak jak on wyznaczyl.....i tak to sie kreci....dlatego kluczowe jest to ze tu byl ktos kto faktycznie zbiera i ma np. papieru za 5 milionow czy 10 milionow pln.....bo on sie nie bedzie bawil w kolka bo zeby obalic tyle towaru z zyskiem bedzie musial dac wyzej.....tylko moze czeka na odpowiedni moment albo nie ma jeszcze tyle akcji ile chce.....osobiscie licze na to ze tak jest....bo wydaje mi sie ze ten papier powinien byc rozegrany tak jak np Action zostalo rozegrane ja Action odpuscilem tego juz nie odpuszcze.....bo moim zdaniem tu musi byc ktos grubszy....nie chce mi sie wierzyc ze ktos taka okazje do duzego zarobku przepusci spekula