Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Taja mysle ze nie ma jednego powodu. Uwazam ze kilka: Wciaz trwa korekta po wzrostach w zeszlym roku. Korekta od pazdziernika jest silna - okolo 70% - bo wzrosty byly ponad 3500%. Trwa tez mniejsza 50% korekta od marca 2021. Zauwaz ze wiekszosc covidow jest w tym ruchu od marca i wiekszosc spadla o 40-50%, wiec lacze to z sentymentem na covidy ogolnie. Zauwaz tez ze okolo 12 sierpnia wyrwaly do gory kursy wielu covidow - Blirta tez, ale wszystkie zostaly zgaszone lub byly fejkami. Ale odplyw ruchu zostal moim zdaniem wykorzystany przez strone spekulacyjna ktorej dzialania pomagaja mocniej niz naturalnie zbic kurs i zebrac doly. Dzisiaj baton sell na 13.40, ale tez duze zlecenia kupna nizej niz jestesmy - obu nie bylo chwile temu. Przy malym FF i wolumenie to nie jest trudne. Kurs moim zdaniem nie odzwierciedla ostatnich wynikow spolki jak i informacji o rozwoju spolki. Czy zarzad sprzedaje? Nie wiemy, ale ja tego zupelnie nie obstawiam, to co dzisiaj zbija kurs to grosze w porownaniu z tym co zarzad moglby sprzedawac. Z arkusza raczej wynika spekulacja. Wolalbym juz widziec udane wejscie nad 15, ale moja taktyka jest bez zmian. Tak jak pisalem dokupowalem, i bede dokupowal jesli dotknie mojego kolejnego pulapu. Bez watpienia ktos tu kupuje doly. Tak mi mowi intuicja, ale jestem amatorem, wiec nie traktujecie tego posta jako podpowiedzi jak dzialac. Zobaczymy. Na koniec dodam ze przewiduje, ze na covidach ruchy w gore - tak jak w lutym - marcu na poszczegolnych spolkach moga byc przesuniete w czasie, jedna kilka dni moze rosnac by wzrosty stanely i zaczely sie na innej spolce covid itd., to tez sugeruje mi ze kapital spekulacyjny przechodzi miedzy nimi.