~Free

Tak naprawdę to nie wiadomo jak zareagowałby kurs Bowim. Jakby wyniki były gorsze to logiczne wydaje się, że lepiej mieć w portfelu spółkę, która w szacunkach przekroczyła oczekiwania największych optymistów. Z drugiej strony tak jak mówisz Cognor jest papierkiem lakmusowym branży stalowej, wiec niewykluczone że wykorzystano by tamtejszą zwalę do obniżenia jeszcze kursu tutaj. Z drugiej strony myślę, że nawet jakby zjechali do 10 zł to popyt wchłonąłby szybko cała podaż.

Bowim powinien chodzić minimum po 20 zł w porównaniu do innych spółek stalowych. I to naprawdę takie minimum przy podanych szacunkach. Po prostu jak to zwykle na giełdzie bywa do wielu nie dociera jakie będzie c/z po oficjalnym raporcie, no i sporo ludzi dało się nabrać na spadki ceny i oddali akcje za bezcen. Generalnie tak to jest jak nie masz przeanalizowanej spółki oraz makrootoczenia i wchodzisz tylko bo czytałeś na innych forach, ze warto. Ja przez te kilka miesięcy, które przesiedziałem na stali, trochę się dokształciłem, dlatego teraz korzystam z każdej zwały i dobieram spokojnie czekając.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.