korben

Nie, to jest dokladne to co jest wytlumaczone w opisie - potencjal wzrostu na podstawie wycen wg aktualnych wskaznikow w stosunku do srednich wskaznikow sektora. Nie ma bledow w arkuszu, ale wynik trzeba ze zrozumieniem zinterpretowac. Szczegoly sa w opisie. Prosze przeczytaj calosc postu nim skrytykujesz sama tabelke. GOBARTO ma tylko 3 wyceny na 7 wskazujace na pozytywna wartosc Spolki - srednia z tych 3ch jest silnie dodatnia, ale pozostale wskazuja ze Spolka jest warta 0 (lub mniej). Na potencjal z tabeli trzeba nalozyc filtr ze sprawdzeniem czy dobre wskazniki nie sa wynikiem oneffa i czy sa spodziewane przynajmniej niegorsze wyniki w przyszlosci.

No to spojrzmy czy poprzednie zestawienie do czegos sie nadawalo
- ze szczytu tabeli w poprzednim zestawieniu pozycje 1 i 2 (AGROLIGA i KERNEL) obecnie kosztuja mniej-wiecej tyle ile poprzednio - bo byly napiecia na granicy Ukraina-Rosja, przez ktore w miedzyczasie te Spolki (i inne z Ukrainy) mocno tanialy. Osobiscie spodziewam sie ze teraz juz beda rosly (sytuacja sie ustabilizuje a wyniki beda z progresem rdr - to moje przewidywania i moja decyzja na moja odpowiedzialnosc, a konkretnie mam je w portfelu i trzymam)
- natomiast pozycje 3 i 4 (TARCZYNSKI i HORTICO) podrozaly o odpowiednio okolo 100% i 50% - to chyba nie jest zle, a poniewaz nie spodziewam sie pogorszenia wynikow w kolejnych 4 kwartalach to licze na dalsze wzrosty ich kursow przynajmniej zgodnie z potencjalem wskaznikowym (a konkretnie trzymam swoje pakiety, mam nawet ustawione niewielkie zlecenia kupna)
- pozycja 5 (KRVITAMIN) w przeciwienstwie do pozycji 1-4 raczej nie powtorzy wynikow zeszlorocznych, ktorym zawdziecza wysoka pozycje, dlatego nie dziwi ze od poprzedniego zestawienia potaniala mimo wskaznikowego niedowartosciowania.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.