~wuj91

cd
gorz 22.04.2021 21:36 Użytkownicy czekają na odpowiedź 46 dni.
Klient
 Pytanie
Moja historia. Telefon Xiaomi Redmi Note 7 na gwarancji, problem z przerywanym dźwiękiem słyszanym na innym telefonie, zaniki sygnału, testowany na dwóch róznych kartach sim, w różnych lokalizacjach, odtwarzany wielokrotnie za każdym razem. Pierwsze wysłanie do serwisu: wymieniony głośnik (jakbym miał na ślepo wymieniać, to wymieniłbym raczej mikrofon) i aktualizacja oprogramowania - problem nierozwiązany. Drugie wysłanie do serwisu: wymieniona płyta główna i aktualizacja oprogramowania - problem nierozwiązany. Trzecie wysłanie do serwisu: informacja o niezgodności stanu wyświetlacza - uszkodzenie mechaniczne (telefon był dobrze zapakowany), zwrot telefonu bez naprawy z adnotacją, że nie można odtworzyć problemu, wskazana wymiana karty SIM (mimo informacji ze był telefon testowany na różnych kartach). Ręce opadają. A już szczytem bezczelności było to jak telefon został odesłany: w oryginalnym pudełku na dnie była folia bąbelkowa a ekran telefonu nie był nią zabezpieczony w ogóle (mimo tego, że przysłali protokół lekkiego uszkodzenia wyświetlacza). Za każdym razem zostawiałem numer swojego telefonu licząc na to, że ktoś do mnie oddzwoni i będzie chciał uzyskać jakieś dodatkowe informacje, które pomogą rozwiązać problem - nie było żadnego oddzewu. Na koniec zadzwoniłem sam, pani po drugiej stronie wysłuchała mnie i poradziła, żebym udokumentował na zasadzie nagrania video problemy z telefonem. Dziękuję, czwarty raz telefonu nie odeślę. Pytam: dlaczego został wymieniony głośnik? dlaczego została wymieniona płyta główna? - mam nadzieję że dlatego, że problem został zdiagnozowany. A może naprawa polega na wymianie poszczególnych części? Pozytywny aspekt jest taki, że nie musiałem płacić za te nieudane naprawy, ale telefon był niedostępny przez miesiąc i wrócił uszkodzony.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.