Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Obie spółki są dobre może nawet bardzo dobre, teraz jest po prostu okres poraportowej korekty i nic z tym się nie zrobi. Zazwyczaj dochodzi do realizacji zysków, chyba że raport przekroczył oczekiwania. Wtedy jest szybki rajd i dopiero realizacja (jak na Asbis).
Generalnie jak ktoś wytrzyma z akcjami kilka miesięcy to na pewno nie straci nawet jak teraz jest na minusie. Ceny wyznaczone w rekomendacjach są powyżej dotychczasowych notowań, dotyczy to szczególnie ASBISu, gdzie raport przebił sporo oczekiwania rynku.
Pewnie, że każdy wolałby mieć zysk tu i teraz, ale czasami tak się nie da. Sam jestem zły na siebie, ze nie sprzedałem jak chodziło po 69-70 zł, ale powiedziałem sobie, ze zrobię to po raporcie. No ale jak zobaczyłem otwarcie to podziękowałem, wolę poczekać aż odbije i dobierać na dołkach, wtedy będę się sukcesywnie skracał na kolejnych poziomach. Na pewno nie oddam akcji w lokalnym dołku z takimi perspektywami.