~Zdegustowany

Bartku, nie sprzedam bo w chwili obecnej nie są nic warte. Te akcje spisałem na straty.
Nikt z Was nadal nie odpowiedział na żadne z pytań:

1 Jakie duże kontrakty zostaną zaksięgowane w tym roku
2 Co ta firma robi z pieniędzmi (jedyny "dobry" rok to 2019 - ale tylko na papierze, zabiegi księgowe). Firma od lat nie zarabia pieniędzy. Nie jest to firma "na dorobku" która nie wykazuje zysku bo cały przychód inwestuje. Ta firma nie ma porządnych źródeł dochodu.
3 Jaki jest zysk dla nas - akcjonariuszy, z zabiegu przenoszenia własności NVV/NVG?
4 Czemu firma jest tak fatalnie zarządzana od strony księgowej - główny właściciel i firma matka jest zawieszony na głównym rynku.
5 Firma matka NVG w ciągu ostatnich kilku lat skurczyła się 4 krotnie (kapitalizacja). NVV zyskał na fali wzrostów OZE, natomiast w żaden sposób nie wykorzystał sytuacji - nie rozwinął się jako firma (jeśli uważasz inaczej - podaj przykłady)
6 Co osiągnął NVV w ciągu ostatnich 5 lat? Jakie jest wymierne, duże osiągnięcie? Ja widzę tylko obietnice. Podajcie JEDEN PRZYKŁAD.

Bartku (Bartłomieju? - nie chcę Ciebie obrażać)
Tak jak pisałem wcześniej, nie odsyłaj mnie do raportów bo tam właśnie są informacje które ja opisuję - brak zysków, brak dużych inwestycji, niezrealizowane projekty, małe przychody.
Jeśli umiesz odpowiedzieć na moje pytania, to bardzo proszę żebyś odpowiedział. Jeśli nie, to nie pisz że jestem trolem, firma jest wspaniała a wszystko idzie świetnie. Bo nie idzie, firma się zwija, firma matka się zwija, tylko Marshall jakoś nic nie traci.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.