~chuda_ryba

Pytanie co znaczy dobry i dla kogo? Dobry, bo akurat w porównaniu z poprzednimi kwartałami roku finansowego generalnie 1Q zawsze dla spółki jest dobry, zdecydowanie powyżej średniej wszystkich kwartałów. Ale czy będzie lepszy od 1Q 2020? Oto jest pytanie... I jak zareaguje rynek?

Markety w Mielcu rzeczywiście dają nieco zarobić, ale wyniki Słoneczko S.A., mimo że firma się ładnie rozwija, raczej nie powalają. Nie pamiętam, kiedy Delko ich przejęło, ale Słoneczko S.A. miało jeszcze w 2018 prawie 1,5 mln straty. W 2019 już tylko 0,5 mln na minusie Dlatego ciekaw jestem, kiedy raporty Słoneczka za 2020 będą dostępne do wglądu w KRS, by sprawdzić, czy w końcu Delko wyprowadziło firmę ponad kreskę. Jeśli w 2020 Słoneczko wygenerowałoby zysk byłby to znak, że firmy detaliczne przejęte przez Delko rzeczywiście z czasem stają się rentowne dzięki przynależności do grupy. A to byłby bardzo dobry prognostyk na przyszłość. Z tego co pamiętam markety A&K, sieć SEDAL i drogerie Blue Stop są na plusie. Co do sklepów Avita nie jestem pewien. Jakoś nie mogłem wczytać ich aktualnych sprawozdań.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.