Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dodam, grubas przeważnie ma strategię ogrania drobnych i wyjścia na swoje. No czasami coś tam zawiedzie. Jeszcze w ubiegłym roku modna była fotowoltaika i gaming, także kto odpowiednio wcześnie kupił i potem sprzedał, zarobił. Osobiście sprzedałem i kupiłem akcje spółek najbardziej zeszmaconych, określanych przez wielu totalnym dnem w tym czasie, tj. orlen, lotos, pekao, pge, pzu. Teraz zbieram efekty tego ruchu. Polman jest rozgrywany przez jednego gracza, toteż ruch zależy od informacji i wyników. Toteż przy znaczącym ruchu w górę coś tam sprzedawałem na wypadek zjazdu i możliwości odkupienia po niższej cenie. Obecnie ktoś niewielkim wysiłkiem pięknie dołuje kurs, sprawdzając wytrzymałość wielu akcjonariuszy. Dla mnie czyni to sposobność do zakupów. Jednak każdy ma własną strategię.