Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam!
Dużo tutaj obaw, "dygotek", czarnych wizji...
Za dużo, jak na opanowanych inwestorów, świadomych, co posiadają, w jakim momencie nabyli akcje i ile warte są udziały w "firmie z historią", która przez złe zarządzanie popadła w tarapaty. Obecna cena jest tylko trzy razy wyższa od "ceny trupa", w którego już konkretnie zainwestował "świadomy lekarz". Nadchodzi bum gospodarczy po okresie pandemii, a GI kupiło WS w idealnym czasie - zakupiło bankruta w czasie "tąpnięcia biznesowego, gospodarczego". Podręcznikowy ruch...
Szacunek dla Włochów, że zainwestowali w WS, ale kupili 75% akcji firmy za "czapkę drobnych"...
Jak będą chcieli i musieli, to kupią pozostałe 25% po 10 PLN za sztukę i i pomimo "much w nosie" będzie to dla nich dobry biznes.
Nie ułatwiajcie im aż tak bardzo zdobycia polskiego rynku HR i nie tylko...
Bardzo lubię Włochów, za samochody, muzykę i jedzenie... Styl... No, ale chwila... Lubić jedno, biznes drugie... Proszę się cenić... Przypominam, że posiadanie akcji spółki akcyjnej, to bycie jej współwłaścicielem... Dałem firmie moje pieniądze, będę kontrolował, jak nimi gospodarują, mogę być zadowolony, lub nie... Mogę zbyć moje udziały, ale... są dwie strony transakcji... Cena mi się spodoba - sprzedam, nie - nie sprzedam.
Już z większym od GI walczyłem, z Francuzami - wygrałem.
Dzisiejsza kapitalizacja WS to 91 mln PLN, czyli zysk netto z 3 lat (2013, 2014, 2015). GI to firma z większym doświadczeniem, lepszym know-how, więc przy sprzyjającym za moment rynku pracy "odrobi kapitalizację" w 2 lata. Z tego powodu... użyczyłem spółce moich aktywów - pieniędzy. Halo... Sprawdzę...
Gi to Włosi, więc dla nich kapitalizacja to 20 mln EUR, a cena jednej akcji - 0,32 EUR... Proszę o tym pamiętać i nie patrzeć przez pryzmat złotego, który w ostatnim roku mocno się osłabił, dzięki czemu dla Włochów jest dodatkowa korzyść w postaci korzystnego parytetu walutowego.
Proszę podejmować własne, odpowiedzialne decyzje, ale przede wszystkim "nie skomleć i dygotać" na forum, ponieważ może jakiś "słupek GI", czytać te wypociny, a co więcej "dolewać fermentu" i dzięki temu mieć ogólny pogląd na nastroje drobnicy, a nawet kreować "czarną rzeczywistość".
Co do mojej osoby, spokojnie trzymam swój pakiet, a cena za akcję nie może być niższa niż 2 EUR, przyzwoita, to przedział: 4 - 5 EUR / szt.
Pozdrawiam i dodaję mocy, Tym, którym potrzebna...
Exciter1975