comtrader_optymista

Dnia 2021-05-10 o godz. 21:36 ~Aga napisał(a):
> Było tak:
> https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALTA-Podjecie-przez-Zarzad-Alta-S-A-uchwaly-w-sprawie-przeprowadzenia-skupu-akcji-wlasnych-Spolki-oraz-ogloszenie-zaproszenia-do-skladania-ofert-sprzedazy-akcji-Spolki-7901074.html
>
> To może ja się wypowiem na razie... ośmieszył fundusz, oddali za bezcen, więc myślisz że inny da się nabrać? Ogłosi nowe "zaproszenie"? To mu spekuła taką jazdę zrobi że zaraz będzie 4zl. Musi się inaczej określić. Wezwanie z premią, to już pewniejsze.

Fundusze mają jedną zasadniczą wadę - można je "kupić" i w sposób dziwny się z nimi dogadywać.
Tej wady powinny być pozbawione co prawda FIZ-y, ale bywa różnie.

Pamiętajmy, że Moritz ma uchwałę Walnego upoważniającą go do buy-backu.
Myślę, że najpierw powinien za pieniądze spółki ściągnąć z rynku co się da i jak najtaniej się da.
To korzystniejsze podatkowo, a przecież jego udziały % w kapitale zwiększa....
W myśl zasad logiki do czasu przeprowadzenia buy backu z rynku, czy też w formie wezwania z określoną ceną informacji o sprzedaży kolejnych hektarów w Siewierzu bym się nie spodziewał. :-)
No... przynajmniej ja bym tak to rozegrał.

comtrader

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.