Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Uważam, że Medico ma gigantyczny potencjał. Vitama ma szanse na realizacje innowatorskich leków. Pan prezes Kilczewski to bardzo rozgarnięta osoba i jestem pewny że ma pomysł na giełdę. Trochę ich ten fixing zaskoczył. Moim zdaniem Medico może mieć kapitalizację na poziomie 1 000 000 000 zł. Oczywiście nie dzisiaj, ani jutro. Ale jest to możliwe. Uważam że moje decyzje inwestycyjne były dobre w ostatnim czasie patrząc na to czym dane spółki się zajmują i jak ich Profil wpasowuje się w koniunkturę. Natomiast na giełdzie poza przedmiotem działalności firmy należy weryfikować jeszcze osoby, które firmą zarządzają. Uważam, że duża cześć inwestorów nie wie kto stoi za sterami spółek, w które zainwestowali pieniądze. Dla mnie sprawdzenie osób z poziomu Core Team to podstawa przy inwestycji. Kiedy nabrałem dużo dystansu do pana Januarego, nie mogłem inwestować w spółkę, w której taka osoba posiada decyzyjność. Powodem odejścia z Biomed w sierpniu 2020 była obserwacja na temat braku zaangażowania Pana Piroga w bieżąca prace firmy i co raz większa władza Pana Fica - osoby z koneksjami politycznymi. Swoje pieniądze zainwestowałem w Biomed ze względu na Pana Piroga i profil firmy. Okazało się, że miałem racje bo Pan Pirog zrezygnował w listopadzie. IGN opuściłem kiedy zobaczyłem, że zapewnienia Zarządu mijają sie z prawda. Był to grudzień 2020. Uważam że produkty tworzone przez Biomed, jak i InnoGene, maja gigantyczny potencjał. Wątpię jednak w Top Management w tych firmach. Wiem, że JC ma duży wpływ na decyzje podejmowane w spolkach, w które jest zaangażowany. A bardzo boję się nieprzewidywalności tego człowieka. Nie chce wiec ryzykować. Chociaż z tych 4 spółek: BML, IGN, Medico i AVT - Medico ma największy potencjał na tym etapie wyceny.