Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Świetnie podsumowałeś sytuację Krutkowzroczny. Zaglądam na to forum choć nie mam akcji Starward, Bardzo chciałem zainwestować w spółkę, jak tylko usłyszałem o grze , bo jestem fanem Lema. Ale sądziłem ,że to będzie okazja inwestycyjna i można będzie zarobić jeśli gra będzie hitem. Ale tego nie da się przewidzieć. Atrakcyjny temat i paru dobrych programistów to jeszcze nie gwarancja sukcesu . Więc liczyłem na sporą premię za ryzyko i chciałem wejść przy kapitalizacji spółki do 20, max 30mln, ale ich wygórowana oferta IPO mnie zniechęciła. Rozwój sytuacji w spółce potwierdza, że miałem słuszne obawy. Przewiduję że po upłynięciu terminów lockup"ów, jeśli nadal będzie daleko do premiery, to rynek będzie wyceniał tą spółeczkę (w końcu jest malutka), na max 60mln, Czyli kurs akcji, jeśli nie dodrukują , będzie oscylował w granicach 20-30 zeta