Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja tak pesymistycznie tego nie widzę - skoro dziadki chcą przejść na emeryturę, to powinno im bardziej zależeć na sprzedazy posiadanych przez siebie akcji (liczonych w milionach) niż na emisji kolejnych. Co niby mają robić - obejmować te kolejne miliony będąc na emeryturze?
Co do dotychczasowych umów ze szpitalami i brakiem na razie kolejnych skłaniam się znów do moich przypuszczeń, którymi dzieliłem się od początku - Osserowi i kumplom wcale nie zależy na jakimś wielkim rozwijaniu sprzedaży Compuflo epidural przez nasz Milestone Medical. Tego się zresztą nie bardzo da zrobic siłami takimi, jakimi dysponuje ta spółka. Osser wprawdzie zapewnia teraz, że powiększony zostanie dział sprzedaży - i tak pewnie będzie.
Ale bądźmy realistami - spółka oferuje produkt, który - żeby sprzedac szpitalowi - trzeba najpierw szeroko zaprezentować, przeprowadzić próby, przeszkolić personel - to wymaga zaangażowania ludzi (czasu).
Myslę - tak jak myslałem na początku - że Osser chce tylko takimi umowami jak ta w Niemczech, w tych szpitalach w USA i pewnie w kolejnych w Europie i być może Kanadzie, Australii, na bilskim Wschodzie - zainteresować dużego kupca i zdobyć jak najlepszą pozycję przetargową.
- Opracowalismy niesamowite urządzenie, chwalą je najlepsi lekarze na świecie, zapewnia bezpieczeństwo szpitalom, co interesuje ubezpieczycieli. Urządzenie ma wszystkie niezbędne certyfikaty, potwierdzoną skuteczność. I pracuje już w najlepszych szpitalach na świecie. Czekamy na ofertę kupna - ja tak odbieram działania zarządu.
Jak będzie z kursem - nie wiadomo. Ale jeśli znajdzie się gigant chętny do kupna naszego Compuflo - może być ciekawie.
A jesli dojdzie do kolejnej emisji w spółce matce - wzrośnie jej kapitalizacja a Milestone Medical będący najwazniejsza częścią grupy powinien byc przy - jak nas zapewniano - braku nowych emisji - jeszcze więcej wart.
Trudno przy tych spadkach kursu być szczególnie zadowolonym, ale myślę, że powodów do rozpaczy nie mamy. Kurs u nas jest kompletnie oderwany od rzeczywistości. Jesli pojawi się jakieś dobre info- a powinno - wystarczy kilkadziesiąt tys. obrotu i będziemy mieć nowe maksy historyczne. Spółka na pewno nie zbankrutuje, nikt jej nie zdejmie z giełdy płacąc nam grosze, bo średnia pewnie jest i tak wyższa od obecnych 8 zł.