Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dokładnie, jaki miałby być sens pozbywania się spółki z portfela, która rozwija się dużo szybciej niż zakładają najwięksi optymiści.
Spółk,i która oprócz bardzo dynamicznego rozwoju, ma uchwaloną politykę dywidendową, a w 2021 r. najprawdopodobniej zwiększy zysk netto dwukrotnie, z perspektywa dynamicznej poprawy na lata kolejne.
Wycena nadal jest bardzo atrakcyjna na zajmowanie pozycji w horyzoncie dlugoterminowym, a sam fakt, że rośnie w ciszy pokazuje jaki jest potencjał gdy zrobi się głośno.
Dodatkowo patrząc na nasz wątek, w zdecydowanej większości w spółkę zaangażowani są stabilni inwestorzy, którzy dostrzegają ogromny potencjał.
W pierwszym kwartale SFD powinno wygenerować ok 5 mln zł zysku netto i zakładam, że będzie to najsłabszy wynik w tym roku, a po pierwszym półroczu spółka przebije cały fenomenalny rok 2020 r.
Steve nie żyj już tą złotówką, jesteśmy po czteromiesięcznej konsolidacji 4-4,40 zł, następuje wybicie na większym wolumenie, nie można zaklinać rzeczywistości.
W 2012 wchodziłem w CD Projekt, wyszedłem na początku 2020 r, (8 lat z akcjami) po sprzedaży miałem wrażenie, że trzymałem je max 2 lata.
SFD jest dla mnie kolejną spółką na lata, bo na całej GPW nie widzę innej która ma tak nieograniczony potencjał.
Jesli SFD dobrze rozegra temat marki AllNutrition w skali globalnej (na swiecie nie istnieje dominujaca marka suplementów dla amatorów) wycena może także być globalna, a póki co jest powiatowa.
Życzę wszystkim cierpliwości.