~Inwestor

O spółce dowiedziałem się przypadkiem na forum bankiera innej spółki. Kupiłem akcje NWAI ale za drobne. Jestem inwestorem dywidendowym, długoterminowym. Do tej pory miałem praktycznie tylko spółki SP. Ale to co ostatnio tam płacą to szkoda gadać. Chce tu wejść za znaczącą kwotę. Przy której kurs 1 czy 2 zł w jedną ze stron ma znaczenie. Znam zachowanie kursu spółek po wypłacie dywidendy. Zawsze jest lekki dołek przed powrotem do normalnego kursu. Stąd moje pytanie. Mój cel to średnia w okolicach 21-22 zł. Przy moich celach mogę niechcąco zawyżyć kurs. Coś już dokupiłem. Ale chciałbym zebrać papier przed raportem. Co sądzicie? Przyszły tydzień może przynieść jeszcze lekką przecenę?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.