Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Niestety powyższe to czysta manipulacja i kolejne oszczerstwa wobec spółki i jej kadry zarządzającej. Jestem akcjonariuszem Centuriona praktycznie od samego początku pamiętając jeszcze moment przejęcia Stergames i wolny, ale regularny rozwój. Sprawę Minoxa oczywiście również śledziłem i z mojej perspektywy zarówno decyzja o wejściu w inwestycję, jak i wyjściu z niej wygląda w pełni racjonalnie. Warto zwrócić uwagę, że na moment wejścia Minox był spółką bardzo płynną, a sektor budowlany świetnie się rozwijał. Można więc było założyć, że Minox będzie beneficjentem hossy w budowlance. Jednak jakiś czas po wejściu Centuriona okazało się, że w samej spółce jest poważny problem wewnętrzny z kwestią publikowanych komunikatów, a sama GPW podważyła podawane przez spółkę informację i oczekiwała wyjaśnień. Wygląda więc, że decyzje spółki były zasadne i trudno to obiektywnie postrzegać inaczej.