~Mike

@Lazar, sprowokowałeś mnie żebym jeszcze raz tu odpisał.
Wybacz, ale to co piszesz jest właśnie emanacją tego o czym pisałem wcześniej: spółka swoje a nastroje i kurs swoje. Tak jakby na giełdę nie docierały wszystkie informacje.

Pozwól że uporządkuję:

1. PCR ONE (tak samo jak i Bacteromic) już dawno nie są projektami stricte naukowymi, tylko biznesowymi. Być może Ci to uciekło, ale faza industrializacji obu systemów jest już dawno za nami.

2. PCR ONE (panel MRSA) zostanie dopuszczony do obrotu w UE za 2 tygodnie (piszesz tak jakbyś tego nie zauważył).

3. Spółka będzie rozwijać i dopuszczać do obrotu kolejne panele. Pierwszy w kolejności jest panel Covid.

4. Testy kliniczne panelu Covid aktualnie trwają. Badania certyfikacyjne tego panelu mają zakończyć się w 2Q21. W międzyczasie (pewnie za kilka tygodni) dostaniemy wyniki pierwszych (przedrejestracyjnych) testów klinicznych. Owszem, że nic nie jest jeszcze pewne. W tym kontekście informacja o wynikach pierwszych testów klinicznych jest dla nas na wagę złota.

5. Okno transakcyjne dla PCR ONE otworzy się zaraz po dopuszczeniu PCR ONE do obrotu (za 2 tygodnie). Nie oznacza to, że komercjalizacja nastąpi w dniu premiery rynkowej, chociaż oczywiście całkowicie wykluczyć tego nie można. Myślę, że finalna runda negocjacji z potencjalnymi nabywcami odbędzie się zaraz po uzyskaniu wyników pierwszych testów klinicznych na panel Covid.

6. Faktycznie nie wiadomo kiedy nastąpi komercjalizacja. Może nastąpić zarówno w 2Q, jak i 3Q. Ja osobiście spodziewam się ogłoszenia info o dealu dopiero w 3Q21. Wcześniej due diligence, negocjacje, uzgodnienie treści i warunków umowy. Jakby komercjalizacja miała być jeszcze w 2Q21, wszystkie ww. procesy musiałby być już teraz dość zaawansowane.

@Scope, tak czytałem na forum dyskusję o nowych osobach w zespole SCPFL. Generalnie można to tylko na plus ocenić. Co do personaliów i plotek - pozwól że się nie włączę do tej dyskusji, mimo że jest bardzo ciekawa. Nie jestem insajderem i nie mam żadnej wiedzy. Chociaż oczywiście tropić na LinkedIn zawsze warto :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.