Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-04-07 o godz. 16:43 lawyer_mz napisał(a):
> Dr czy poleciłbyś bardziej jakąś spółkę z tej branży bo akurat uwolniłem trochę środków, które miałem w PLX i rozglądam się za dobrym pomysłem.
Ja PLX jeszcze trzymam.
Co do branży marihuanowej, moja opinia jest taka: idealnie byłoby kupić spółkę o niedużej kapitalizacji, z siedzibą w USA (a nie w Kanadzie), już działającą na rynku USA i to najlepiej oferującą produkty zarówno w działce medycznej jak i rekreacyjnej.
Myślę, że jeśli dojdzie w USA do legalizacji marihuany rekreacyjnej na poziomie federalnym, właśnie takie spółki mają największe szanse na piękne wzrosty. Albo te kanadyjskie, które już operują, albo będą operować na rynku amerykańskim.
Ale takiej idealnej nie mam na razie :-) Pewnie są, ale jakoś nie znalazłem, albo nie ma jak kupić, bo są notowane na OTC. Na pewno warto poszukać, bo ja sam wielkim specjalistą nie jestem, jakiegoś wielkiego researchu nie zrobiłem, a spółek w branży masa.
Przyglądam się ostatnio GNLN przed fuzją.
Ja mam teraz w portfelu (po sprzedaży z dużym zyskiem IIPR i APHA) głównie inne "kanadyjczyki":
ACB
HEXO
TGOD
AUXLY
poza tym jeszcze IGC (ryzykowne mocno)
Jakbym miał z tego zostawić jedną - zostawiłbym sobie chyba AUXLY (XLY) na razie. Mogą być niezłe wyniki, ale pewności to nigdy nie ma.
Ale nie bierz tych moich przemyśleń zbyt mocno do serca - jednak nie ma to jak własna ocena :-)
Jak coś odkryjesz - daj znać :-)