Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ktoś się bawił spekulacją na holenderskich akcjach dużych spółek, np. z indeksu AEX? Nie chodzi mi o CFD tylko realne akcje. Pod pojęciem "nadają się do spekulacji" rozumiem dużą płynność, duży free float, mały poślizg ceny przy zleceniach market order i stop loss, szerokie kanały ruchu cen. Kluczowa w mojej strategii jest możliwość krótkiej sprzedaży i trzymanie otwartej pozycji nawet przez wiele tygodni.
Moją uwagę przykuły akurat te walory bo jest b.tani broker dający dostęp do rynku Euronext. Inny plus dla mnie, to to że chcę świadomie urzymywać długoterminową pozycję w walucie Euro, a nie przewalutowywać w te i we wte.
Istotny minus rynku Euronext w porównaniu z GPW to brak dostępu do darmowych notowań intraday.
Ktoś może się podzielić swomi doświadczeniami?