~dovado

Rozumiem że jak napisałem Inwestor to myślisz że tylko Ty nim jesteś Wierz mi jest więcej inwestorów którzy nie myślą tak jak Ty na forum Marvipolu Akcje są w twardych rękach którzy wiedzą co mają Teraz tak chcesz kupić sprzedać zniechęcić przestrzec innych że za mało dywidendya w proponowanej przez cCiebie jest więcej dywidendy bo Ty chciałbyś 80 gr . Tak z wpisu zrozumiałem że mało dywidendy bo 20% za poprzedni rok ..Ale od roku inwestorzy wiedzieli że będzie 20% z zysku za 2020 plus zaliczka w grudniu za ten rok na ten rok .Chcesz nas uratować przed zyskaniem 60 gr bo powinno być 80 gr . Każdy prawdziwy inwestor czyli właściciel lub współwłaściciel jak My .Pisząc inwestor nie mam na myśli Ciebie tylko inwestora Franka Józka inwestora Maćka inwestującego swoją kasę w jakieś przedsięwzięcie nie drenuje spółki z kasy tylko przeznacza jak największą wypracowaną kasę na dalszy ekspansję i rozwój czyli wzrost zysku .W porównaniu do Ciebie nas trzymających akcje interesuje spółka która dzięki reinwestowaniu zysków w następne inwestycje dzięki czemu zwiększa co roku ten zysk za 2018 45 mln za 2019 69 mln za 2020 80 mln . Zaznaczam jestem inwestorem a nie tylko tak się nazywam dlatego tak rozumuję . Nie robię żadnych wycieczek do Ciebie . Na tym polega konwersacja że odpowiada się komuś na jego argumenty .Jak za dużo zysku na rozwój a za mało na dywidendy to sprzedaj a kup spółkę wydrenowaną z kasy .Ja wolę taką .Dlatego odpowiedż .Masz jakiś problem z wyceną to sprzedaj czy tylko chcesz żeby inni sprzedali .I jeszcze raz Tak doliczam zaliczkę z grudnia bo grudzień jest w tym roku i będzie dywidenda za ten nie za przyszły jak piszesz .To w tym roku będziesz musiał mieć akcje żeby ją dostać To w tym roku dostaniemy pieniądze więc jak mógłbym ich nie dodać do tego roku.Jak grudniu dostajesz wypłatę to się nie liczy bo w grudniu i co Ty liczysz tej wypłaty nie ma i jej nie liczysz Nie rozumiem Twojego wpisu jak można tego nie policzyć przecież prawie wszystkie mieszkania sprzedane na dwa lata do przodu Teraz została tylko realizacja zysku i inwestycje pod zyski za 2023 2024 .Gdzie tak masz .

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.