bart2020

Ale ja sie nie chwale swoimi sukcesami. Odpowiadam na Twoje pytanie. Gdybys nie pytał to bym nie musiał pisać... zacząłem pisać posty na Herbal to sie zleciały trolle pytając o IGN... czy pisząc na dwowolnym forum mam zawsze przedstawiać swoją historie inwestycyjna? Kogo to obchodzi? Daj spokój, bo to juz jakiś absurd... Post „cierpliwość” był skierowany po to, aby chwile zastanowić sie nad tym gdzie nam sie spieszy... Zerknij w swój rachunek. Prawdopodobnie miałbyś więcej pieniędzy gdybyś od kwietnia nie ruszał swoich akcji. „Bo na giełdzie zarabia sie dupą, a nie głową. Trzeba siedzieć.” Kto nie mial wpadek na giełdzie? Ale mi nowość... co to za argument :-) Wszystkie założenia robie zawsze w oparciu o zapewnienia osób powiązanych z Zarządami spółek - informacje z oficjalnych źródeł jak wywiady itp. Roznica jest taka, że np ja sprawdzam je wcześniej i analizuje - finalnie podejmuje decyzje inwestycyjna. Wchodzę na longa. Potem okazuje sie, czy zarząd danej spółki wywiązał sie z obietnic. Problemem jest jak ktoś wskakuje w spółkę bez przygotowania i to jeszcze na górce. Jeżeli gra sie pod przyszłość spółki, jak na IGN czy BML, to wchodzenia na gorce, przed zweryfikowaniem tej przyszłości, jest błędem. Ja np. mam akcje TGS po kursie wyższym niż obecnie. Ale mam natomiast taki pakiet że nie dałbym rady zebrać go przy obecnych poziomach. Zakładam, że ta spółka ma przyszłość, ale jest na takim poziomie, że trudno sobie wyobrazić spektakularne spadki. Jest dokładnie ten moment, który miałem w marcu na BML i kwietniu na IGN. Co do AVT to Pan JC ufundował co ufundował, ale tamtej pozycji jeszcze nie zamknąłem wiec cieżko ja oceniać. Mam średnia tam 1.5 zł. Przecież każdy człowiek rozsądny wie ze AVT będzie powyzej 2 zł bo ICG robi gry jakie robi - AAA. Tylko czas... Co do Pantarana to nie będę sie na niego wypowiadał. Mogę tylko powiedzieć, że co by było gdyby napisał że zamknal pozycję dzień po tym jak ją zamknął.... Wyobrażasz sobie to?? Z tego co wiem swój post napisał dlatego że wielokrotnie przywoływano go na forum i zaczęto podszywać sie pod jego nick. Chciał to zdementować. Miał prawo wytłumaczyć swoją decyzje. Juz naprawdę szukasz dziury w całym. Zamiast czytać te wszystkie posty, weź się za lekturę jakiś porządnej książki albo poszperaj trochę informacji na temat TGS. To się dużo bardziej przyda

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.