Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Koledzy jak macie problem wystawić po 10 zł bo ten kurs przekracza widełki, to po prostu składajcie zlecenie na dłuższy termin np do konca marca. Wybieracie typ zlecenia WDD i date ustawcie na 31 marca i cene 10 zł i wtedy system pokaże info że cena jest ponad widełkami ale zlecenie zostanie przyjęte i trafi do systemu a nikt nie bedzie sobie spekulował waszymi akcjami. Dodatkowo nie musicie codziennie odnawiać zlecenia tylko składacie je raz na miesiac i spokój. Ja wystawiłem te moje pare tysi po 10 zł i niech wiszą. Pokazujecie Waldkowi jaką mamy siłe. Kto wie może jak sie nazbiera milion akcji to on to zgarnie.
Jeszcze uzupełnię poprzednią informacje. W domach maklerskich jest tak że im żaden przepis nie zabrania grania na własny rachunek. Polecam przeanalizaować RZIS i Cash flowy oraz noty objaśniające do raportów finansowych, zobaczycie tam zawsze wyszczególnione "operacje na własnym rachunku" , czy "dzałalność inwestycyjna " jak zwał tak zwał ale to ich granie na giełdzie często z wykorzystaniem papierów klientów. Pamiętajcie też ze maklerzy rozmawiają z klientami bo klienci sami dzwonią po porade i makler moze zalecić sprzedaż akcji kientowi a DM te akcje kupi i wszystko zostaje w DM. Tak oni zbierają wybrane akcje. To nie kontrakty które są przypisane pod konkretny numer NIK w KDPW. Oni są na uprzywilejowanej pozycji ale my w kupie mozemy ich pogonić, jak pokazał WSB na Reddit,