~Aa

Nie do końca sie zgadzam ,że wielkość kapitału ma znaczenie. Pewne nawyki trzeba w sobie wyrobić , niezależnie od wielkości . .Oprócz dochodów z wykonywanej pracy ,mam kilka spółek , głównie dywidendowych z których to rokrocznie dywidendy , częściowo reinwestuję ,częściowo trzymam jako rezerwę na nieprzewidywalne wydatki lub zabezpieczenie na wypadek większego złamania na rynkach.
Oczywiście ten kapitał jest mało efektywny , leżąc bezużytecznie ,trzeba jednak zakładać sytuację , że nie będzie się w stanie pozbyć akcji w odpowiednim momencie .Tak waśnie było w moim przypadku , ponieważ wylądowałem w szpitalu w złym momencie , czasie .i na dłuższy okres.
Moje postępowanie wynika wiec z doświadczenia oraz stosowania Prawa Murphy’ego , które mówi ,że jeśli coś ma pójść nie tak ,to na pewno tak się stanie .

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.