~AS

@ Tomike
Nie chwal dnia przed zachodem słońca, ale ogólnie kurs wykazuje dużą siłę względną od dawna.
Rzecz warta odnotowania, miejscowa trolownia zawsze wyła na odwrót, tj. przy silnym trędzie spadkowym miało być "zaraz" 60zł,
a jak walor wszedł w fazę akumulacji i jazdy w górę, to ciągle widzą impotencję (jakby w lustro patrzali, jak stare baby z wąsami).

Na walorze ładnie trzyma odwrócona linia trendu.
Ostatnie odbicie od niej zakończone niestety paskudnym "wisielcem" i luką w układzie tyg.
Walor nie pokonał już tego miejsca i ma problem z tym obszarem.
Dlatego najpierw wyszedłem z hukiem, kasując .....fiuuu.....no co najmniej ze 160 zł
ale i sądziłem, że jeśli rozwinie się korekta, to może będzie szansa na zapełnienie luki między dwiema popytowymi świecami.
Właśnie tam czyhałem z moją amunicją na kolejnych 70 (!) sztuk.
Nie zrobili tego, ale rynek teraz tak słaby, że możliwe, ze cena tam zjedzie ... (mnie na razie tam nie ma, aby nie wprowadzać zamieszania ze swoim pakietem).
Póki co, braku nowego szczytu, ale nadal utrzymujemy się w górnej części tego wertykalnego wzrostu w zielonym prostokącie.
Więc nadal jest okej, choć i bez fajerwerków.
Co kto lubi ...mnie takie układy średnio kręcą bo ryzyko konsolidacji spore.
A ja lubię jak iskry lecą i nie tylko.
https://iv.pl/images/6e157c1f5436302fa536096edeea9c0e.png

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.