Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wyszedłem z Selvity w listopadzie 2020, bo skusiły mnie inne spółki, które generowały duże wzrosty. W Selvitę zainwestowałem trochę grosza ze względu na te same argumenty, które w rankingu przywołał Puls Biznesu. Przez ostatnie pół roku Spółka dowiozła wszystko to co wcześniej sobie założyła, a nawet poszła nieco dalej. Widząc jakie mają plany do 2023 i wiedząc że do spółki wpłynie szeroki strumień dotacji w ramach nowego ładu, zdecydowałem się znowu na zakup skromnego pakietu. Jeśli spadnie to uśrednię, ale myślę że raczej będę zmuszony uśredniać w górę. Moim zdaniem spółka w niedługim czasie osiągnie poziom wyceny sprzed podziału, bo rozwija się bardzo dynamicznie na perspektywicznym rynku.