Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wers CRJ ma Ci rekomendowałem jak kurs był w okoliach odpowiednio 500 i 700 PLN. I robiłem to konsekwentnie chyba 2 albo 3 razy. A nie jak był w okolicach 1000+:)
Co do CDP to multi podobnie jak w przypadku GTA V ma szanse przedefinować sytuację spółki (fakt że będzie za ok 2 lata)
Wiedźmin 3 w porównaniu do Cyberpunka to słabo sprzedająca się gierka. Cyberpunk ma około 18-20 mln kopii sprzedanych na dzień dzisiejszy i to bez next genów. Nie daj sobie wmówić nagonki na spółkę z racjonalnymi faktami.
A to że Giełda jest nieefektywna w krótkim temrinie to nie odkrycie i sam z tego korzystam, inaczej nigdy nie kupiłbym CRJ last year po 363 PLN:) i z tego należy się cieszyć. Także mnie cdp po 150 PLN nawet nie zdziwi ale nie o to chodzi. C/Z 15-20 to okazja bo spółeczki typu tsg mają po 20, 11 bit 27. A CDP jednak odstaje o tych (niektórych nawet dobrych jak 11 bit) jakościowo i pod względem IP, GOG etc.. Plany na rozwój CDP także są super, zresztą nie chcę Ciebie przekonywać Wers:) W zeszłym roku namawiałem Ciebie do kupna CRJ nie skorzystałeś jak sprzedaż była kosmiczna, teraz pewnie też CDP nie kupisz:) a fundamentalnie sytuacja tam nie jest dobra, tylko zaj*bista. Nie ma drugiej tak risk free spółki obecnie z gamedevu jak CDP.
Spółka nie ma praktycznie długu, kupa kasy na koncie, dwa ip (nowe CP dużo mocniejsze niż W3). I udana - chociaż także zawalona - premiera która spowodowała sprzedaż ok 15-16 mln kopii czyli 7-8 mln kopii w 21 dni od premiery XD a next genów jest kilka mln KILKA MLN na rynku obecnie, także w Q3/Q4 będzie tak naprawdę druga premierą tej gierki na next geny. A i nawet w 21 next genów będzie 20+ mln także malutko. Next geny to temat na 21, 22.
A o W3 na next genach, monster slayer etc to nie będę wspominał.:)