Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-03-11 o godz. 10:41 ~Taaa napisał(a):
> Dnia 2021-03-10 o godz. 20:58 ~kiki napisał(a):
> > Jak zatem wyjaśnisz dochody z produkcji biowęgla z początków spółki, kiedy pracowała mała linia? Wtedy technologia działała. Dlatego ważne jest ustalenie, kto aktualnie dysponuje tą linią technologiczną i co dziadek z nią zrobił.
>
> Teraz chyba już mogę powiedzieć. Nie było żadnej produkcji. Po prostu Gerda zaplaciła im wprzód za dostawy które miały być realizowane bo brakło kasy na dokończenie inwestycji.. Forma kredytu kupieckiego. Uwierz mi, trochę w tym siedziałem. To po prostu nie dzialało. Trochę tam wyproduowano żeby nie było ale problemy z jakością też były problemy. Sam dostałem do testów partię w której połowa to było nieuwęglone drewno. Potem po prostu to mielili na pył i cholera wie ile w tym węgla a ile zmielonego drewna.
A moment, ty piszesz o jakiś prehistorycznych czasach i eksperymentalnej linii. Ja piszę o tym co było tuż po uroczystym otwarciu zakładu gdzie zaraportowali sprzedaż za kilka baniek. O eksperymentalnej linii wiem tylko tyle że to co działa w mikro skali nie zadziałało w makro. Przecież tam robol lopatą podawał biomasę, no bez jaj - to ma wartość muzealną.