Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
homoś ja też sprzedawałem po to aby gdzie indziej zainwestować i to była b. dobra decyzja.
tutaj jeszcze wielu się zdziwi jak te świnki mało opłacalne są. Przypominam że w UE mamy do czynienia z kryzysem na rynku wieprzowinki i jeśli cenki na UA za bardzo wzrosną to ogromna (nad)produkcja z UE się wleje.
a ceny surowców wcale nie rosną a słabe wyniki w oziminach mogą spowodować niższe plony o 20-30%. wtedy możesz mieć sytuacje że produkcja wieprzków pochłania dużą część ziarna, ceny wieprzowinki są "soft" a ziarna na sprzedaż mało ale co ja tam wiem.
niech się wypowie guru czyli DrWyżeł.
nie mówie że będzie źle. ale po prostu może być już wszystko w cenach a przypominam że spółka nie płaci dywidendy więc godziwa cena jest kwestią stricte umowną i zależy zwyczajnie od sentymentu/mody. Dla mnie takie spółeczki są na szybki numerek a jak się zasiedzisz to możesz się długo zasiedzieć. Wielu marcowych inwestorów tego nie rozumie ale może za pół roku zrozumie jak się obudzą na haku.