~Holdem

homoś ja też sprzedawałem po to aby gdzie indziej zainwestować i to była b. dobra decyzja.
tutaj jeszcze wielu się zdziwi jak te świnki mało opłacalne są. Przypominam że w UE mamy do czynienia z kryzysem na rynku wieprzowinki i jeśli cenki na UA za bardzo wzrosną to ogromna (nad)produkcja z UE się wleje.
a ceny surowców wcale nie rosną a słabe wyniki w oziminach mogą spowodować niższe plony o 20-30%. wtedy możesz mieć sytuacje że produkcja wieprzków pochłania dużą część ziarna, ceny wieprzowinki są "soft" a ziarna na sprzedaż mało ale co ja tam wiem.
niech się wypowie guru czyli DrWyżeł.
nie mówie że będzie źle. ale po prostu może być już wszystko w cenach a przypominam że spółka nie płaci dywidendy więc godziwa cena jest kwestią stricte umowną i zależy zwyczajnie od sentymentu/mody. Dla mnie takie spółeczki są na szybki numerek a jak się zasiedzisz to możesz się długo zasiedzieć. Wielu marcowych inwestorów tego nie rozumie ale może za pół roku zrozumie jak się obudzą na haku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.