~fati

Dnia 2021-02-20 o godz. 21:22 ~Figo napisał(a):
> Podam kilka czynników które będą miały wpływ na wyniki : Im dłużej będą utrzymywane zerowe stopy procentowe tym lepiej dla spółki która ma mniejsze koszty obsługi kredytu, spora część pożyczki pochodzi od głównego właściciela który dokapitaluzowal spółkę . Mamy do czynienia z sytuacją gdzie NBP pilnuje kursu złotego co pozytywnie wpływa na export . Inwestycje w nowe maszyny otwarcie się na nowe rynki oraz restrukturyzację która wdraża nowy udziałowiec zaczynam przynosić wymierne skutki . Jest dużo czynników które przemawiają za tym żeby HRP wyszedł na prostą i w przeciągu 2-3 lat kto wie może doczekamy się dywidendy . Ma ktoś jakieś argumenty przemawiające za lub przeciw ? Ja z mojej strony zalecam ostrożność i napewno nikogo nie namawiam na zakup akcji, pozdro

Piszesz niezbyt logicznie, jak ta spółka może wyjść na prostą w ciągu 2-3 lat przy takim zadłużeniu, nawet gdyby zarabiała 5 mln zł na kwartał to stanowczo za mało aby w tak krótkim okresie się ustabilizować, no może potrzeba na to 10 lat przy sprzyjających okolicznościach takich jak obecnie, złotówka trzymana na niskim poziomie przez NBP i bardzo niska stopa kredytu. Teraz dużo zależy od Zarządu spółki od jego operatywności, grudniowe wyniki bardzo mnie rozczarowały i jeśli się takie powtórzą za parę dni na początku marca ja przynajmniej nie będę miał wątpliwości co dalej robić ze swoim pakietem akcji.
pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.