Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
"Na giełdzie nic nie jest stałe" TO FAKT!Ale. Nikt kto ma pojęcie o GPW nie pakuje całego czy 75% kapitału w jedną spółkę!
A NA PEWNO NIE W SSP TYPU MÓJ PRACODAWCA -TAURON!
Weżmy ECHO.W spółkę wszedłem ostrzej gdy Sołowow sprzedał ją Amerykanom.W spółce były kolosalne pieniądze , bo Sołowow NIE WYPŁACAŁ DYWIDEND!
Amerykanie ją kupili i zaczęli sobie odbierać poniesione koszty w formie wypłat sutych dywidend.I się zaczęło sypanie dywidendami.Spółka kosztowała 4-6pln a dywidendy w 2016 wypłacono 6,28pln brutto!A od 2017 po 0,5pln brutto na akcję.
I to trwało do roku 2019.Amerykanie sprzedali wydrenowaną z PLN spółkę Węgrom.Wyszedłem wtedy z inwestycji w Echo czując, że już tak dobrze w Echo nie będzie-tym bardziej że boom na biurowce sie kończył!Miałem rację!
Wegier już taki hojny nie jest- bo też zyski ekstra się pokończyły!
Jak wchodziłem to spółka kosztowała 4,8-5,5pln
Na dywidendach i różnicach kursowych zarobiłem ponad 70K pln(4lata) ;NIE ANGAŻUJĄC WIĘCEJ NIŻ 50K- czyli średnie pieniądze co posiadam:))