axn

Fundamentalny bardzo się cieszę, że dajesz znać.
Odnośnie kontenerów, to słyszałem dokładnie że ogólnie fracht jest ostatnio bardzo drogi i to nie tylko USA ale i Chiny -na Merkatorze o tym często wspominają. Surowce jak popatrzymy na wykresy historyczne mają tred wzrostowy który startuje od marca często nawet do czerwca to co było to extras. Dlatego myślę, że ten ruch pokaże jeszcze silne wybicia na całej Ukrainie. Odnośnie Elektrotimu, powinno być dobrze ale raczej obstawiam znaczniejsze wybicie po danych za Q1. Jeśli interesujesz się tą spółką to warto mieć w pamięci że jest tam nowy prezes a jego sukces i premia będzie wynikiem dopiero 2021. Dlatego raczej na koniec roku zamelduje jakieś 5.5- 6 mln zysku. (to poszło już w infach) a reszę przesunie na Q1. Branża ogólnie wygąda dobrze długoterminowo i tak się na nią nastawiam.
Co to jest PA? Chętnie to rozważę :)

Chciałem również pozdrowieć Wit1286'a i Korbena, Stana, Milko oraz Rolnika który tu jest od dawien dawna. Mam dużą satysfakcję gdy czytam Wasze wpisy. Widzę, że mamy podobne spostrzeżenia i również aktywa w portfelach. Ja jak już kiedyś w pisałem że z Ukrainy posiadam Agroligę, Astartę, IMC i Kernel. Jednak zgadzam się z Wami, że Kernel ma duży potencjał i nie realizaował jeszcze praktycznie wzrostów. Co więcej spodziewam sie tam fajnego wyniku w najbliższym kwartale - ostatnio sporo dokupiłem i jeszcze dokupię zważywszy, że parametry techniczne bardzo się poprawiają a Q1 ma na dodatek ujemną bazę.

Tutaj edukacyjnie wypowiedź Tomka Treli jak patrzeć na spółkę i ocenić jej wartość prosto i zwięźle - można to odnioeść do Agroligi lub całej Ukrainy - jak ktoś ma czas warto posłuchać od początku może kogoś zainspiruje.
https://youtu.be/DlO5LCYJ3VM?t=2233

i cierpliwości :)

Ps jak ktoś z Was ma jakeś ciekawe typy spółek, lub branż, które mają potencjał ale jeszcze są w blokach, to wrzućcie info. Szukam nowych wyzwań.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.