Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Masz rację, danych do policzenia skuteczności reklamy nie mamy ale moim zdaniem to nie o to chodzi. Skuteczność wszelkich działań marketingowych można jedynie szacować na podstawie przychodów ale tam jest tak wiele innych czynników, że to nie ma sensu. Ja to widzę tak, że jest to po prostu świetny sposób na pozyskanie klientów nie mających do tej pory styczności z marką SFD. Podejrzewam, że rozpoznawalność marki SFD wśród ludzi ćwiczących na siłowni przynajmniej kilka miesięcy jest bliska 100%, więc tej grupie docelowej wystarczy tylko co jakiś czas przypominać o SFD. Zauważyłem, że SFD sponsoruje twórców internetowych których oglądają zapewne nie tylko ludzie już ćwiczący i znający SFD, np. zauważyłem że kanał Podróże wojownika Sponsoruje SFD, a oglądają to pewnie również osoby które zaczną dopiero ćwiczyć. O jakiej marce pomyślą jak zechcą kupić suplementy? Fame MMA to z kolei dużo dzieci i młodzieży pewnie ogląda, a hype Fame MMA na pewno przyczynia się do propagowania zdrowego stylu życia i tak samo, jakie suplementy będą jednym z pierwszych wyborów tych ludzi zaczynających ćwiczyć, a no SFD.
Tak na marginesie wczorajsza konferencja ma do tej pory ponad 1.3 mln wyświetleń (wszędzie logo sfd i reklamy), a wywiady po konferencji na tle ścianki z prezentowanym m.in. logo SFD również mają ponad 100k wyświetleń. Dla tego ja uważam, że współpraca z Deynn to strzał w dziesiątkę ponieważ ma ona wielu fanów którzy do tej pory nie słyszeli o SFD i jak kupią suplementy z serii alldeynn przez sklep SFD to jest duża szansa, że wrócą po więcej i skorzystają np. z oferty zdrowej żywności czy innych suplementów.
Podsumowując ja nie próbuję szacować jak to wszystko się przekłada na sprzedaż bo nie mam danych dostępnych ale po prostu oceniam kierunek działań marketingowych, który jest moim zdaniem trafiony.