~wich

Mam te akcje od 2016r i pewnie jest wielu takich jak ja, więc podejrzewam, że znajdą się tacy, którzy chętnie by sprzedali kisząc tyle lat te akcje. Pamiętam jak się nic kompletnie nie działo przez wiele miesięcy, obrót totalnie zerowy. Po opublikowaniu nowej strategii coś pozytywnego zaczęło się dziać, wolumen nadal kiepski, ale o wiele lepszy niż był. Największy problem tej spółki to kiepski PR. Fundamenty ma zdrowie od dawna, ale co z tego jak tak naprawdę mało kto o niej wie, nigdzie o niej się nie mówi, dlatego tak zleciała, bo tu nie było kompletnie żadnego popytu, brak jakiejkolwiek wzmianki o niej np. na Squaberze czy Comparic, jakimkolwiek forum czy mediach społecznościowych.
Tu mogą być potężne wzrosty jeśli będzie:
1. Realizacja strategii
2. Pojawienie się w mediach, na popularnych forach - ulica musi o niej usłyszeć. Jeśli będzie realizacja strategii, ale będzie cisza, to możemy zapomnieć o wzrostach - po prostu nie będzie popytu, a Ci co teraz wsiedli będą sprzedawać

To są dwa aspekty do sukcesu. Punkt 2 - możemy sami w tym pomóc pisząc na forach innych spółek - nie naganiam, ale gdyby spółka zaczęła realizować strategię to uważam, że można to zrobić, po prostu dla większej rozpoznawalności spółki, żeby ktoś o niej usłyszał

Jeśli strategia nie wypali to będzie dalsza obsuwa w dół i problem z pozbyciem się akcji.
Trzymam dalej, tyle lat kisiłem, w końcu wyszedłem na plus, mogę część zrealizować, żeby później w brodę sobie nie pluć, że nie skorzystałem, ale resztę trzymam, bo wg mnie pojawia się szansa na spore wzrosty.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.